Ajoneuvorahoitus
Rahoitetulla ajoneuvolla on oltava liikennevakuutuksen lisäksi täyskaskovakuutus, joka sisältää osamaksuvakuutuksen. Omavastuu saa olla enintään 650 €. Voit ottaa vakuutuksen haluamastasi yhtiöstä. Tarjoamme sinulle myös mielellämme edullista Santander-Liikennekaskoa, kysy lisää myyjäliikkeestäsi tai asiakaspalvelustamme.
Kyllä voit. Voit asioida siinä vakuutusyhtiössä, jonne haluat siirtää ajoneuvosi liikennevakuutuksen ja tehdä uuden vakuutussopimuksen. Tieto vaihdoksesta välittyy automaattisesti vakuutusyhtiöstä Trafin ajoneuvoliikennerekisteriin. Mikäli myös vakuutuksen ottaja vaihtuu ja vakuutuksen ottaja tulisi lisätä ajoneuvolle haltijaksi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Muutoksista veloitamme palveluhinnastomme mukaisen kulun.
Suoraveloitus ei ole mahdollinen. Osamaksueriesi viitenumero pysyy kuitenkin samana koko sopimusajan, joten halutessasi voit tallentaa laskun tiedot verkkopankkiisi veloitettavaksi eräpäivänä tai toimittaa laskun tiedot pankkisi maksupalveluun. Voit myös tilata laskut sähköiseen Netposti -postilaatikkoon. Palveluun pääset tutustumaan Postin omilta www-sivuilta.
Kyllä voit. Käytä suurempaa summaa maksaessasi laskusi viitenumeroa. Suorituksen maksuerän ylittävä osuus kohdistetaan sopimuksesi maksusuunnitelman mukaisille tuleville erille. Jos haluat ylimääräisen suorituksen vaikuttavan suoraan lainan pääomaan sopimusaikaa lyhentävästi, pyydämme olemaan etukäteen yhteydessä asiakaspalveluumme esimerkiksi verkkopalvelumme kautta.
Voit viedä ajoneuvon ulkomaille vain rahoittajan kirjallisella luvalla (maastavientivaltakirja) sekä pitämällä mukana ajoneuvon rekisteriotteen teknistä osaa. Teknisen osan saat tarvittaessa kuluitta asioimalla Trafin sähköisessä palvelussa tai lähimmällä katsastusasemalla. Liikkuessasi Pohjoismaiden alueella emme velvoita maastavientivaltakirjan ottamista.

Valtakirjaa voit anoa Santanderin verkkopalvelusta. Valtakirja voidaan myöntää 1-6 kuukaudeksi riippuen osamaksusopimuksesi kokonaistilanteesta. Maastavientivaltakirjapäätökseen tarvitsemme myös tiedon matkan ajankohdasta sekä kohdemaasta. Ennen anomuksen tekemistä pyydä vakuutusyhtiöltäsi vakuutusvahvistus, josta käy ilmi vakuutuksen laajuus ja voimassaoloalue. Lisätietoja vakuutuksesi voimassaolosta ulkomailla saat vakuutusyhtiöstäsi.

Maastavientivaltakirjasta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen kulun.
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme mikäli haluat, että ajoneuvollesi rekisteröidään toinen haltija. Haltijan lisäyksestä tai poistosta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen kulun.
Osamaksusopimusta ei pääsääntöisesti ole mahdollista siirtää toiselle henkilölle tai yritykselle.
Voit antaa ajo-opetusta rahoitetulla ajoneuvollasi Santanderin luvalla. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme luvan anomiseksi. Ennen luvan myöntämistä tarkistamme sopimuksesi kokonaistilanteen ja että ajoneuvon vakuutukset ovat riittävän kattavat.
Tarjoamme sinulle mielellämme rahoituksen uuteen ajoneuvoosi rahoitusehtojemme mukaisesti. Rahoitustarjouksen ja luottopäätöksen saat ottamalla yhteyttä suoraan ajoneuvon myyjäliikkeeseen.
Halutessasi voit etsiä autollesi ostajaa kesken sopimuskauden, mutta et saa luovuttaa sitä uudelle ostajalle ennen kuin jäljellä oleva velkasi on kokonaisuudessaan maksettu ja olemme luovuttaneet ajoneuvon omistuksen sinulle. Teemme tästä sähköisen luovutusilmoituksen Trafiin. Jos haluat, että luovutamme ajoneuvon omistusoikeuden suoraan uudelle ostajalle loppuvelan ollessa maksettu, toimita jäljennös luovutus- tai kauppakirjastanne asiakaspalveluumme sähköpostitse, kirjeitse tai faksilla.
Voit maksaa velkasi pois milloin tahansa sopimuskauden aikana. Pääset tarkistamaan loppuvelan määrän kätevästi verkkopalvelustamme. Jäljellä olevaan velkapääomaan lisätään mahdolliset sopimuksen mukaiset/avoinna olevat käsittely- ja viivästyskulut, korko seuraavaan eräpäivään asti sekä katkaisumaksu.
Kun koko jäljellä oleva velkasi on saapunut tilillemme, luovutamme ajoneuvon omistusoikeuden sinulle luovutusilmoituksella Trafin sähköisessä palvelussa. Lähetämme luovutusilmoituksesta sinulle kirjeen postitse (ja/tai halutessasi sähköpostitse). Tehtyämme sähköisen luovutuksen et tarvitse rekisteröintiin muita asiakirjoja. Käy rekisteröimässä itsesi ajoneuvon omistajaksi Trafin sähköisessä palvelussa verkkopankkitunnuksillasi, asioimalla katsastustoimipaikalla tai vakuutusyhtiösi palveluissa seitsemän (7) päivän kuluessa luovutuspäivämäärästä. Huomioithan, että mahdollinen Santander -Liikennekaskovakuutuksesi päättyy luovutuspäivään.
Et tarvitse. Sähköinen luovutusilmoituksemme Trafiin riittää. Mikäli teet omistajanvaihdosta vakuutusyhtiön kautta vakuutusmuutosten yhteydessä, saatetaan sinulta joissain tapauksissa edellyttää varmennetta. Saat varmenteen tarvittaessa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Laskujen viitenumerot ovat tuotekohtaisia. Laskut tulee maksaa erillisinä suorituksina ja omilla viitenumeroillaan.
Voit valita haluamasi eräpäivän ja muuttaa sitä koska tahansa. Eräpäivän muutoksesta veloitamme palvelumaksuhinnastomme mukaisen kulun. Eräpäivän muutos vaikuttaa yleensä seuraavan laskutusjaksosi pituuteen ja saattaa muuttaa alkuperäisessä sopimuksessa olevaa laina-aikaa. Pysyvää eräpäivän muutosta voit hakea suoraan verkkopalvelussamme kohdasta muuta maksusuunnitelmaa. Huomioithan, että emme voi muuttaa eräpäivää jo erääntyneelle laskulle. Lisää maksuaikaa laskullesi voit hakea suoraan verkkopalvelussamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme yhdessä etsiä tilanteeseesi sopivan ratkaisun. Jos tunnet tarvitsevasi yleisesti apua taloutesi tasapainottamiseen tai velkaneuvontaan, saat tietoa esimerkiksi Kuluttajaviraston sivuilta
Voit saada vuodessa kaksi lyhennysvapaata kuukautta, kun rahoitussopimuksesi on ollut voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta. Lyhennysvapaista kuukausista voit sopia asiakaspalvelumme kanssa. Lyhennysvapaalta kuukaudelta kertynyt korko ja tilinhoitomaksu sekä mahdollinen vakuutus veloitetaan normaalisti eräpäivänä.
Osamaksurahoituksen korot katsotaan yleensä kulutusluotoksi eivätkä ne siten ole vähennyskelpoisia. Jos velka kuitenkin kohdistuu tulon hankkimiseen, yksityishenkilöllä saattaa olla oikeus vähentää korot pääomatuloistaan. Ota tarvittaessa yhteyttä verovirastoosi vähennysoikeuden tarkistamiseksi.
Voit. Liikennekäytöstä poisto voidaan tehdä kaikille ajoneuvoille ja rahoitettuun ajoneuvoon riittää sen ajaksi voimassaoleva osakasko. Rekisteri-ilmoitus tehdään sinä päivänä, jolloin ajoneuvo halutaan poistaa liikennekäytöstä tai ottaa takaisin käyttöön. Voit tehdä toimenpiteen Trafin Oma Asiointi -palvelussa sähköisesti tai asioimalla katsastusasemalla tai vakuutusyhtiösi palveluissa.
Yksityisasiakkaana tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Yritysasiakkaana tarvitset tunnukset verohallinnon ylläpitämään KATSO-tunnistusjärjestelmään.
All in One tarkoittaa edullista ja helppoa autoilua ilman yllätyksiä. Auto, huollot, autorahoitus ja taattu hyvityshinta - saat kaiken edullisella kiinteällä kuukausihinnalla uuteen autoosi. Käytetylle autolle saat halutessasi All in One -kunnossapitosopimuksen kattamaan autosi huoltoja ja korjauksia. Lisäksi voit valita autollesi liikenne- ja kaskovakuutuksen veloitettavaksi kuukausierän yhteyteen. Kaikissa All in One - asioissa auttaa autokauppa, joka hyvittää vaihtoautot tai tekee sopimuksen tarvittaessa jopa ilman käsirahaa. Lisätietoja All in One -rahoituksesta löydät tuotteen omilta verkkosivuilta www.allinone.fi tai klikkaamalla linkkiä sivustomme ylälaidassa.
Lainahakemus ja liitteiden lähetys
Liitteiden lähetys on mahdollista tietoturvallisesti ja sähköisesti! Valitse ylä- tai alavalikosta Lähetä dokumentteja tai klikkaa linkkiä: www.santander.fi/liitteet. Nopeutat lainahakemuksesi käsittelyä palauttamalla kaikki tarvittavat liitteet samalla kertaa!

Mikäli sinulle herää kysymyksiä liittyen liitteisiin, sopimuksen allekirjoitukseen tai käsittelyn etenemiseen, olethan yhteydessä hakemuspalveluumme 09-85645237 (arkisin 8.30-16.30).
Tarvitsemme lainahakemuksen liitteiksi esimerkiksi kopiot viimeisimmästä palkkalaskelmastasi sekä viimeisimmistä verottajan toimittamista veroilmoituksen erittelyosasta.

Lue yksityiskohtaisemmat liiteohjeet ›

Laina
Käsittelemme lainahakemuksesi viimeistään seuraavana arkipäivänä sen saapumisesta. Jos lainahakemuksesi hyväksytään alustavasti ja olet suorittanut sähköisen allekirjoituksen lainan hakemisen yhteydessä, tarvitsemme sinulta liitteet lopullista päätöstä varten.

Allekirjoitus tekemättä? Voit tehdä sähköisen allekirjoituksen milloin tahansa Santanderin verkkopalvelussa tai etusivun "Kirjaudu sisään" -linkin kautta.

Lainahakemuksen liitteeksi tarvitsemme dokumentin ansiotuloistasi. Liitteiden lähetys onnistuu Santanderin verkkopalvelussa.

Kun sopimuksesi liitteineen on tarkistettu ja hyväksytty, maksamme lainasumman sopimuksessa ilmoittamallesi nimissäsi olevalle pankkitilille 1–2 arkipäivän kuluessa siitä, kun allekirjoitettu lainasopimus on saapunut meille. Käytämme pikamaksua, joten lainasumma on tililläsi parhaimmillaan muutamassa tunnissa.
Jokaisessa laskussa on ilmoitettu lainasi pääoma laskutuspäivänä sekä laskuerittely, jossa on kerrottu laskutettavan erän lyhennyksen, koron ja kulujen osuus.
Laskujen viitenumerot ovat tuotekohtaisia. Laskut tulee maksaa erillisinä suorituksina ja omilla viitenumeroillaan.
Jokaisessa laskussa on ilmoitettu jäljellä oleva pääoman määrä laskutuspäivänä. Pääoman määrä laskutuspäivänä ei ole sama kuin lainan loppusumma. Tarkan jäljellä olevan lainan määrän voit tarkistaa verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Voit halutessasi lyhentää lainaa maksamalla sovittua suuremman kuukausierän. Ylimääräinen suoritus ei vaikuta tulevien kuukausierien suuruuteen, vaan pienentää jäljellä olevan lainan määrää. Näin ollen ylimääräiset suoritukset pienentävät lainan korkokustannuksia sekä lyhentävät laina-aikaa. Jos haluat maksaa koko jäljellä olevan lainasumman ennenaikaisesti, tarkista tarkka maksettava summa verkkopalvelustamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Mikäli haluat maksaa koko jäljellä olevan lainasumman ennenaikaisesti, tarkista tarkka maksettava summa verkkopalvelustamme tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Laskemme sinulle lainasi loppusumman sovitulle maksupäivälle.
Voit valita haluamasi eräpäivän ja muuttaa sitä koska tahansa. Eräpäivän muutoksesta veloitamme palvelumaksuhinnastomme mukaisen kulun. Eräpäivän muutos vaikuttaa yleensä seuraavan laskutusjaksosi pituuteen ja saattaa muuttaa alkuperäisessä sopimuksessa olevaa laina-aikaa. Pysyvää eräpäivän muutosta voit hakea suoraan verkkopalvelussamme kohdasta muuta maksusuunnitelmaa. Huomioithan, että emme voi muuttaa eräpäivää jo erääntyneelle laskulle. Lisää maksuaikaa laskullesi voit hakea suoraan verkkopalvelussamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Voit saada lainallesi vuodessa kaksi lyhennysvapaata kuukautta. Kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä. Lyhennysvapaista kuukausista voit sopia asiakaspalvelumme kanssa hakemusvaiheessa.

Mikäli sinulla on jo laina meiltä, voit hakea lyhennysvapaita kuukausia suoraan verkkopalvelussamme tai puhelimitse asiakaspalvelustamme 09-8564 5250 (avoinna arkisin klo 10-16). Lyhennysvapaalta kuukaudelta kertynyt korko ja tilinhoitomaksu laskutetaan seuraavan laskusi yhteydessä.
Ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme yhdessä etsiä tilanteeseesi sopivan ratkaisun. Jos tunnet tarvitsevasi yleisesti apua taloutesi tasapainottamiseen tai velkaneuvontaan, saat tietoa esimerkiksi Kuluttajaviraston sivuilta
Emme saa tietoa osoitteen muutoksista maistraatilta tai väestörekisteristä. Sopimusehtojen mukaisesti asiakkaan on ilmoitettava yhteystietojen muuttumisesta asiakaspalveluumme. Omat osoite- ja yhteystietosi voit päivittää suoraan verkkopalvelussamme.
Suoraveloitus ei ole mahdollinen, mutta voit vaihtaa laskusi e-laskuun. Automaattisen maksamisen avulla e-lasku toimii kuten suoraveloitus. Voit tilata e-laskun verkkopankissasi tarkistamallasi laskuttajan nimellä (maksun saaja) ja syötä tilauksen yhteydessä asiakasnumero ja sopimusnumero niille varattuihin kenttiin. Lue lisätietoja e-laskusta.

Voit myös tilata laskut sähköiseen OmaPosti-postilaatikkoon. Palveluun pääset tutustumaan Postin omilta www-sivuilta.
Ostorahoitus
Voit hakea ostorahoitusta sitä tarjoavista myyjäliikkeistä. Usean liikkeen verkkosivuilta voi myös hakea ennakkopäätöksen rahoituksellesi, jolloin valmis päätös odottaa sinua liikkeessä.

Huomioithan, että rahoitus kannattaa hakea tarpeeksi suurelle summalle, jotta se kattaa hankintasi koko hinnan. Lopullinen lainasumma vahvistetaan myyjäliikkeen toimesta toteutuneen kauppasumman mukaisesti. – lopullinen lainasumma tarkistetaan aina toimenpiteen oikean hinnan mukaisesti. Ennakkohakemus ei sido mihinkään tai edellytä ostamista.
Laskujen viitenumerot ovat tuotekohtaisia. Laskut tulee maksaa erillisinä suorituksina ja omilla viitenumeroillaan.
Voit valita haluamasi eräpäivän ja muuttaa sitä koska tahansa. Eräpäivän muutoksesta veloitamme palvelumaksuhinnastomme mukaisen kulun. Eräpäivän muutos vaikuttaa yleensä seuraavan laskutusjaksosi pituuteen ja saattaa muuttaa alkuperäisessä sopimuksessa olevaa laina-aikaa. Pysyvää eräpäivän muutosta voit hakea suoraan verkkopalvelussamme kohdasta muuta maksusuunnitelmaa. Huomioithan, että emme voi muuttaa eräpäivää jo erääntyneelle laskulle. Lisää maksuaikaa laskullesi voit hakea suoraan verkkopalvelussamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme yhdessä etsiä tilanteeseesi sopivan ratkaisun. Jos tunnet tarvitsevasi yleisesti apua taloutesi tasapainottamiseen tai velkaneuvontaan, saat tietoa esimerkiksi Kuluttajaviraston sivuilta
Voit sopia käsirahan maksusta myyjäliikkeen kanssa. On mahdollista maksaa osa tuotteen tai palvelun summasta esimerkiksi kortilla ja tehdä loppusummalle rahoitussopimus.
Voit halutessasi maksaa sovittua suuremman kuukausierän. Ylimääräinen suoritus ei lähtökohtaisesti vaikuta tulevien kuukausierien suuruuteen, vaan pienentää jäljellä olevan lainan määrää. Näin ollen ylimääräiset suoritukset pienentävät mahdollisia korkokustannuksia sekä lyhentävät laina-aikaa. Voit olla yhteydessä Santanderin asiakaspalveluun, mikäli haluat että maksu kohdistetaan seuraavalle laskulle.

Jos haluat maksaa koko jäljellä olevan lainasumman ennenaikaisesti, muista tarkistaa loppuvelan summa Santanderin verkkopalvelussa tai ota yhteyttä Santanderin asiakaspalveluun. Santanderin asiakaspalvelu kertoo sinulle lainasi loppusumman korkoineen ja kuluineen sovitulle maksupäivälle.
Korot ja kulut maksat vain loppusumman maksupäivään asti. Tarkista aina Santanderin asiakaspalvelusta tai Santanderin verkkopalvelusta jäljellä oleva pääoma korkoineen ennen poismaksua. Mitään ylimääräistä kulua ei tule ennenaikaisesta poismaksusta.
Voit saada vuodessa kaksi lyhennysvapaata kuukautta. Kuukaudet eivät voi olla peräkkäisiä. Lyhennysvapaista kuukausista voit sopia asiakaspalvelumme kanssa. Lyhennysvapaalta kuukaudelta kertynyt korko ja tilinhoitomaksu sekä mahdollinen vakuutus veloitetaan normaalisti eräpäivänä. Lyhennysvapaista kuukausista veloitamme palvelumaksuhinnastomme mukaisen kulun.
Suoraveloitus ei ole mahdollinen, mutta voit vaihtaa laskusi e-laskuun. Automaattisen maksamisen avulla e-lasku toimii kuten suoraveloitus. Voit tilata e-laskun verkkopankissasi tarkistamallasi laskuttajan nimellä (maksun saaja) ja syötä tilauksen yhteydessä asiakasnumero ja sopimusnumero niille varattuihin kenttiin. Lue lisätietoja e-laskusta.

Voit myös tilata laskut sähköiseen OmaPosti-postilaatikkoon. Palveluun pääset tutustumaan Postin omilta www-sivuilta.
Lisätietoja saat Santanderin asiakaspalvelusta tai rahoitustamme tarjoavista myyjäliikkeistä. Santanderin asiakaspalvelun yhteystiedot.

Verkkopalvelu

Puhelin: 09 8564 5451, ma-pe 9.00-16.00
Ilmoita hyväksytystä päätöksestä myyjäliikkeessä hankintaa tehdessäsi. Rahoituksen lopullinen summa tarkentuu hankintasi lopullisen summan mukaan.
Hakemuksesi käsitellään Santanderilla manuaalisesti. Santanderin asiakaspalvelu ilmoittaa sinulle, kun hakemus on käsitelty ja päätös on valmis.
Tarkista, että hakemuksellasi kaikki tiedot ovat oikein. Mikäli sinulla on mahdollisuus ottaa rahoitukseen yhteisvastuullinen velallinen, se saattaa edesauttaa rahoituksen myöntämistä. Huomioithan, että yhteisvastuullisen tulee olla yli 21-vuotias ja asua samassa osoitteessa.
Maksuturva-vakuutus
On järkevää turvata laina Maksuturva-vakuutuksella. Santander tarjoaa lainan tai rahoituksen myöntämisen jälkeen mahdollisuuden hakea Maksuturva -vakuutusta. Maksuturvan avulla saat taloudellista turvaa, joka auttaa sinua hoitamaan rahoitussopimuksesi kuukausieriä, mikäli tulosi pienenevät esimerkiksi tapaturmasta johtuvan sairausloman tai työttömyyden vuoksi. Jos olet kiinnostunut Maksuturvasta, lue lisää osoitteesta www.santanderconsumer.fi/vakuutukset/maksuturva tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen maksuturva@santander.fi.