Lainasanasto


Ajoneuvorahoitus

Auton rahoitukseen on monia eri keinoja, joista kuluttujille yleisimpiä vaihtoehtoja ovat osamaksurahoitus tai laina auton ostoa varten. Molemmat edellä mainituista maksetaan erissä sovitun maksuajan puitteissa, mutta erona lainaan auton osamaksurahoituksen vakuutena toimii ajoneuvo. Laina voi olla täysin vakuudeton sekä ilman takauksia. Lue lisää ajoneuvorahoituksestamme ›

Euribor

Euribor on euromaiden yhteinen viitekorko, joka noteerataan päivittäin. Euribor -termi on lyhenne sanoista Euro Interbank Offered Rate. Santander lainan korko koostuu lainasumman mukaisesta marginaalikorosta ja 3 kk Euriborista.

Grupo Santander

Santander Consumer Finance on osa Euroopan suurinta pankkia, Grupo Santanderia. Suomessa meillä on asiakkaita yhteensä noin 150 000 ja se on Suomen suurin ajoneuvorahoittaja. Banco Santander on euroalueen suurin pankki ja yksi maailman suurimmista rahoitusyhtiöistä. Santander maailmalla santander.com

Kulutusluotto

Kulutusluotto on lainaa, jota otetaan useimmiten arjen suurempiin tarpeisiin: remointointiin, kodin hankintoihin, harrastukseen tai myös isompia juhlia kuten häitä varten. Kulutusluottoa on mahdollista saada ilman vakuuksia tai takaajia jopa 50 000 euroon asti. Vakuudettoman kulutusluoton korot liikkuvat yleisesti 5-30 % välillä.

Santander lainaa 2 00050 000 euroa jopa kymmenen vuoden maksuajalla ilman vakuuksia tai takaajia. Korko lainasummasta riippuen on 413 % + 3 kk Euribor. Lue kulutusluotostamme lisää ›

Lainan lyhennys

Lainalaskun loppusumma koostuu yleensä lyhennyksestä, korosta ja useimmiten myös tilinhoitomaksusta. Kun kulut otetaan pois, jää jäljelle lyhennyksen osuus, joka summallaan lyhentää lainan pääomaa.

Halutessasi voit maksaa Santander lainaa enemmän kuin mitä laskun kuukausierä on ​ ylimääräinen osuus lyhentää jäljellä olevan lainan määrää, jolloin korkokustannukset pienenevät ja laina-aika lyhenee.

Liitteet lainahakemusta varten

Tärkeänä osana vastuullista luotonantoa me Santanderilla teemme lainahakemuksen yhteydessä arvion hakijan maksukyvystä, jota varten pyydämme sinulta lainahakemuksen liitteeksi muutaman dokumentin.

Joustava ja turvallinen liitteiden toimitus hoituu sähköisesti suojatun yhteyden kautta. Lue tarvittavista liitteistä lisää ›

Luotto

Käytännössä luotto on sama asia kuin kulutusluotto. Lue lisää ylempänä.

Maksuaika

Lainan maksuaika on ennalta sovittu ajanjakso, jonka aikana laina maksetaan pois.

Jos lainan korko on sidottu esimerkiksi Euriboriin, elää lainan maksuaika korkojen mukana. Lainaa haettaessa määritellään tällöin suuntaa-antava maksuaika, jotta kuukausierä voidaan laskea. Käytännössä siis jos korot tippuu, lyhenee laina nopeammin ja korkojen noustessa päinvastoin, jolloin lainan maksuaika pitenee alkuperäisestä arviosta.

Kiinteäkorkoisessa lainassa maksuaika on etukäteen määriteltävissä.

Lainaturva -vakuutus

Lainaturva -vakuutuksella voit turvata maksukykysi yllättävien tilanteiden varalta. Santander tarjoaa lainan tai rahoituksen myöntämisen jälkeen mahdollisuuden hakea Lainaturva -vakuutusta. Vakutuuksen avulla saat taloudellista turvaa, joka auttaa sinua hoitamaan rahoitussopimuksesi kuukausieriä, mikäli tulosi pienenevät esimerkiksi tapaturmasta johtuvan sairausloman tai työttömyyden vuoksi. Jos olet kiinnostunut Lainaturvasta, lue lisää tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen maksuturva@santander.fi.

Pikalaina

Pikalaina on pääsääntöisesti vakuudeton laina, jonka summa on muutamasta kympistä muutamaan sataseen. Pikalainaa kutsutaan myös nimellä pikavippi, jota haetaan yleisesti joko tekstiviestillä tai lainantarjoajan internetsivujen kautta. Pikalainan maksuaika on useimmiten hyvinkin lyhyt, useimmiten muutamia viikkoja.

Suomen Pankki

Kyseessä on Suomen keskuspankki, joka on puolestaan jäsenenä Euroopan keskuspankin (EKP) keskuspankkijärjestelmässä. Kyseessä on muuten maailman neljänneksi vanhin keskupankki. Lue lisää Suomen Pankin sivuilta ›

Sähköinen lainahakemus

Lainan hakeminen netistä on nykyaikaa ja sähköinen lainahakemuksemme mahdollistaa sen täyttämisen sinulle milloin, missä ja millä vain ​ hae Santander lainaa juuri silloin kuin sinulle parhaiten sopii.

Sähköinen lainahakemuksemme on tietoturvallisesti suojatussa ympäristössä. Suosittelemme hakemaan Santander lainaa tunnistautumalla verkkopankkitunnuksillasi, näin ollen voit myös allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksiasi käyttäen. Myös liitteiden toimitus hoituu kätevästi sähköisesti, jolloin vältyt kokonaan turhalta paperin pyörittämiseltä.

Tulo- ja menoarvio

Koska olemme vastuullinen luotonantaja, teemme kokonaisvaltaisen luottopäätöksen muun muassa arvioiden lainanhakijan maksukykyä ja tästä johtuen pyydämme tarvittavia liitteitä. Katsomme konkreettisesti paljon saat palkkaa, paljon nykyiset velkasi/menosi ovat ja olisiko näiden jälkeen vielä maksuvaraa maksaa lainalaskummekin. Haluamme auttaa sinua lainaamaan vastuullisesti.

Vakuudeton laina

Nimensä mukaisesti vakuudetonta lainaa varten ei tarvita lainkaan vakuuksia tai takaajia. Santander laina on vakuudeton laina, jota sinulla on mahdollista hakea aina 2 000 eurosta 50 000 euroon asti jopa 10 vuoden laina-ajalla. Lue lainastamme lisää ›

 

Hae lainaa sinulle sopivalla kuukausierällä

Santanderin laina mahdollistaa suuret ja pienet ideat. Olitpa sitten remontoimassa, rakentamassa tai vaikka suunnittelemassa perheen yhteistä unelmalomaa, Santander laina soveltuu näihin ja muihin harkittuihin hankintoihin. Sinä itse tiedät parhaiten tarpeesi ja suunnitelmasi –Santander voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi tarjoamalla rahoitusapua.

Vihdoinkin auton omistaminen on helppoa ja huoletonta

Helppo ja moderni All in One -rahoituspalvelu paketoi sinulle kaikki haluamasi autoilun kiinteät kustannukset yhdeksi kuukausieräksi, jopa ilman käsirahaa! Etsi auto, tee laskelma, hae luottopäätös ja katso mitä kaikkea voit saada sinulle sopivalla kuukausierällä.